Wat is #brekenofmaken?

Op #brekenofmaken kunnen mensen hun ervaringen met de jeugdzorg/ggz delen, middels een #brekenofmaken of het delen van een ervaringsverhaal. Daarbij richten ze zich op het geven van positieve feedback op wat er beter had gekund. Waarom we dit doen? Dat lees je hier.

Wat is een #brekenofmaken?

Dit is een template dat makkelijk te delen is op sociale media. Het template kan door de gebruikers van de website zelf ingevuld worden. Bij ‘breken’ wordt er kort ingevuld wat er misging in de jeugdzorg/ggz en bij ‘maken’ wat het verschil had kunnen maken. Welke kleine verandering of handeling had er in het moment gedaan kunnen worden om de ervaring van de persoon te verbeteren?

Voor wie is #brekenofmaken?

#brekenofmaken is bedoeld voor iedereen – patiënt/cliënt, naaste, hulpverlener – die graag zijn of haar ervaring met de jeugdzorg/ggz wil delen en op een positieve en simpele manier wil bijdragen aan het verbeteren van de zorg.

Wie hebben #brekenofmaken opgericht?

Deze website is opgericht door Anne, Essy, Melissa, Sarah en Rivka en wordt ook door hen onderhouden. Zij doen dit op vrijwillige basis. Zij hebben allen zelf ervaring als cliënt/patiënt binnen de jeugdzorg/ggz.